Przepis otrzymałam drogą smsową i niezwłocznie wprowadziłam go w życie. Wszystkie wskazówki są cenne, a efekt finalny przechodzi wszelkie oczekiwania:)
slajd numer 1
TIRAMISU 1kg Mascarpone(Saputo ew.Piatnica) 1op biszkoptòw-jezyczkòw(z
warstwa cukrowa 500g Realowskie) 8-10 zòltek 200g cukru pudru 150ml
amaretto(MADRUZO) 700ml mocnej ostudzonej kawy 1op kakao ZòLTKA UTRZEC Z
CUKREM- STOPNIOWO DODAWAC MASCARPONE-UBIJAC AZ ZGESTNIEJE-DO KAWY DODAC
AMARETTO(duzo;-))-NAMACZAC W TYM BISZKOPTY WARSTWA CUKROWA DO DOLU-(bardzo
króciutko)-KLASC NA BLASZKE CUKREM DO GòRY-POSYPAC KAKAO-POLOZYC POLOWE
MASY MASCARPONE-POSYPAC KAKAO-BISZKOPTY-KAKAO-MASCARPONE-WSTAWIC DO
LODòWKI(na niestety KILKA godzin)-OSTATNIA WARSTWE KAKAO POSYPAC PRZED
SAMYM PODANIEM...hmm--SMACZNEGO
|
|
|
Cóż, strzał w dziesiątkę. Kiedyś zamieściłam już tiramisu na blogu, ale to jest o niebo lepsze:) Dziękuję, Anetko!:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz