/swojana/

niedziela, 28 października 2012

Tiramisu wg pewnej Anetki:)

Przepis otrzymałam drogą smsową i niezwłocznie wprowadziłam go w życie. Wszystkie wskazówki są cenne, a efekt finalny przechodzi wszelkie oczekiwania:)

slajd numer 1
TIRAMISU 1kg Mascarpone(Saputo ew.Piatnica) 1op biszkoptòw-jezyczkòw(z warstwa cukrowa 500g Realowskie) 8-10 zòltek 200g cukru pudru 150ml amaretto(MADRUZO) 700ml mocnej ostudzonej kawy 1op kakao ZòLTKA UTRZEC Z CUKREM- STOPNIOWO DODAWAC MASCARPONE-UBIJAC AZ ZGESTNIEJE-DO KAWY DODAC AMARETTO(duzo;-))-NAMACZAC W TYM BISZKOPTY WARSTWA CUKROWA DO DOLU-(bardzo króciutko)-KLASC NA BLASZKE CUKREM DO GòRY-POSYPAC KAKAO-POLOZYC POLOWE MASY MASCARPONE-POSYPAC KAKAO-BISZKOPTY-KAKAO-MASCARPONE-WSTAWIC DO LODòWKI(na niestety KILKA godzin)-OSTATNIA WARSTWE KAKAO POSYPAC PRZED SAMYM PODANIEM...hmm--SMACZNEGO




Cóż, strzał w dziesiątkę. Kiedyś zamieściłam już tiramisu na blogu, ale to jest o niebo lepsze:) Dziękuję, Anetko!:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz